Στο κλειστό «Γιώργος Μελισσηνός», της Καισαριανής, η Χαβαλένθια by PwC αντιμετώπισε το Risko για την 22η και τελευταία αγωνιστική της Atlas League 1 (Ανατολή), με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μία εύκολη νίκη με 98-82 και να καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση. Στη έκτη θέση οι φιλοξενούμενοι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα τρίποντο του Ροδάκη και δύο του Βασσάλου, με τους Ροδάκη, Θεοδώρου και Χατζηκυριάκου να συνεχίζουν τα εύστοχα σουτ τριών πόντων στην πρώτη περίοδο, που ολοκληρώθηκε με σκορ 20-26.

Ο Ροδάκης πέτυχε το πρώτο καλάθι και στο δεύτερο δεκάλεπτο (22-26). Ο Κούσαντας σκόραρε με τη σειρά του για τρεις (25-27), με την απάντηση να έρχεται από τον Χατζηκυριάκο (25-30). Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα για τους «ασπρόμαυρους» ήρθε με τρίποντο του Θεοδώρου (27-37), με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα με σκορ 30-44.

Το Β΄ μέρος ξεκίνησε και πάλι με πρωταγωνιστή τον Ροδάκη που σκόραρε πέντε συνεχόμενους πόντους, ενώ το σερί των γηπεδούχων διευρύνθηκε σε 10-0, μειώνοντας σε 40-44. Το Risko ανέκτησε και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης, πέτυχε καλάθι με τον Στερμάσι, ο Βασσάλος με γκολ-φάουλ έκανε το σκορ 51-42 και ο Στρατηγαρέας με τρίποντο 54-42. Πρωταγωνιστές σε μία φάση για top10 οι δύο τελευταίοι, με τον Βασσάλο να δίνει μία υπέροχη πάσα κάτω από τα πόδια του στον Στρατηγαρέα και αυτός να την μετατρέπει σε ασίστ από κοντά, για το 45-67. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ροδάκη να συνεχίζει να μονοπωλεί στο σκοράρισμα για τη Χαβαλένθια και τους φιλοξενούμενους να έχουν επιθετικό πλουραλισμό. Το τελικό 98-82, δεν άλλαξε κάτι στον βαθμολογικό πίνακα, με το Risko στα play-offs να καλείται να κάμψει το εμπόδιο της Ποσειδωνίας και η Χαβαλένθια αυτό των Νυχτερίδων.

MVP: Ο Γιάννης Βασσάλος με 31 πόντους, 13 ριμπάουντ, οχτώ ασίστ και ένα κλέψιμο.

Παίκτης κλειδί: Ο Παναγιώτης Στρατηγαρέας με 29 πόντους, 18 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Νίκος Ροδάκης με 43 πόντους, 16 ριμπάουντ και δύο κλεψίματα. 

Που κρίθηκε το ματς: Ο επιθετικός πλουραλισμός στην επίθεση του Risko, έκρινε την έκβαση του αποτελέσματος.