Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», της Καισαριανής, η Yugopiastika αντιμετώπισε τον Φωκιανό για την 20η αγωνιστική της Atlas League 1 (Ανατολή), με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 69-57.

Στο παιχνίδι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, προς τιμήν του Γιάννη Νταλαμπίρα, πρώην παίκτη του Risko, που πλέον δεν βρίσκεται κοντά μας. Οι «μπλε» ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση με τους Παλαιοξάρη και Κράμερ να δίνουν προβάδισμα με 4-8, αλλά Μερζιώτης αρχικά με τρίποντο και Κουμπούλης στη συνέχεια, ισοφάρισαν στους 12 πόντους. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σουτ τριών πόντων του Κράμερ (14-15).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Αμερικάνο guard να σημειώνει τέσσερις γρήγορους πόντους για το 14-19 και το σερί του Φωκιανού να έως το 14-0 (14-29). Η Yugopiastika χρειάστηκε περίπου τεσσεράμισι λεπτά για να σκοράρει, με τον Πολίτη να πετυχαίνει καλάθι από κοντά για το 16-29. Οι «κιτρινόμαυροι» με επιμέρους 11-5, έριξαν τη διαφορά στους 7 (27-34) στο ημίχρονο, χαρίζοντάς μας μάλιστα και θέαμα, μετά από μία όμορφη ασίστ του Πολίτη και καλάθι του Κουμπούλη.

Το Β΄ μέρος ξεκίνησε με καλάθι του Ορφανίδη, αλλά πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Μερζιώτη, διαμόρφωσαν το σκορ σε 32-38. Γρήγορα όμως οι γηπεδούχοι ανέκτησαν και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης και με νέο επιμέρους 4-12, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Παλαιοξάρη στην εκπνοή, προηγήθηκαν με 50-36.

Τα τελευταία δέκα λεπτά, έγιναν γρήγορα διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς ο Ορφανίδης με τρίποντο και οι Καρακατσάνης, Παλαιοξάρης, ανέβασαν τη διαφορά στο +21 (36-57). Στα εναπομείναντα λεπτά, οι «Γιουγκοσλάβοι» κατάφεραν να μειώσουν και τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 69-57 για τον Φωκιανό που παραμένει στην έκτη θέση, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι, βρίσκονται στην όγδοη και θα προσπαθήσουν να την κρατήσουν στις υπολειπομενες αγωνιστικές. 

MVP: Ο Justin Cramer ηγήθηκε με 24 πόντους και 17 ριμπάουντ, πέντε ασίστ και τρία κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Παίκτης κλειδί: Ο Βαγγέλης Παλαιοξάρης με 21 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, τρία κλεψίματα και +19EFF.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μάριος Κουμπούλης που πραγματοποίησε double-double με δέκα πόντους και δέκα ριμπάουντ, ενώ ακόμα μέτρησε τρεις ασίστ και ένα κλέψιμο, με +13EFF.

Που κρίθηκε το ματς: Η ομάδα του Φωκιανού τελείωσε τον αγώνα με περισσότερες επιθέσεις και καλύτερα ποσοστά ευστοχίας, ενώ απέδειξε για ακόμα μία φορά κόντρα σε ένα αξιόλογο αντίπαλο, πως όταν είναι πλήρης, μπορεί να κοιτάξει άπαντες στα μάτια.