Το απόγευμα της Κυριακής στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της East Atlasleague1 συγκρούστηκαν δυό ομάδες άνευ νίκης , η Yugopiastika με τους Νότιους, με τους τελευταίους να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι και στοχοπροσηλωμένοι κατακτώντας το πρώτο ροζ φύλλο στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Δύο όψεις είχε το πρώτο δεκαλέπτο. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 7-0 με την τριπλέτα Βαφειάδη, Γερεουδάκη (από 4) και Χαλκιαδάκη (3), όμως οι αντίπαλοι τους απάντησαν με το δικό τους 10-0 χάρη στους Μερζιώτη (6) και Ανδρέου (4), με τον δείκτη του σκορ να είναι στο 12-13 στο πέρας του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Νότιοι έκλεισαν τη ρακέτα τους στη συνέχεια και με την τριάδα Αλφαρά (7), Χαλκιαδάκη κι Γερεουδάκη (από 4π) πήραν μικρές διαφορές που συντήρησαν παρά την προσπάθεια του Γεωργακόπουλου (5), κρατώντας την πρωτοπορία με 24-28 στο πρώτο ημίχρονο.

Έφτασαμ μάλιστα ως το +7  αμέσως μετά την ανάπαυλα, αλλά οι Γεωργακόπουλος (5) και Μερζιώτης (4) εξέφρασαν τις ... αντιρρήσεις τους, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με το ισόπαλο 36-36.

Περιμέναμε μάχη εως εσχάτων όμως οι Νότιοι έτρεξαν ένα 0-10 με τους Αλφαρά (6), Χαλκιαδάκη (5) , Γερεουδάκη (4) αλλά και Μακρή με Βαφειάδη (από 3π) παρουσιάζοντας πολλές λύσεις τόσο στο ζωγραφιστό όσο κι από την περιφέρεια. Ως εκ τούτου απέκτησαν διαφορά 6 πόντων και μολονότι οι Μερζιώτης (10π) και Γεωργακόπουλος (6) ήθελαν, δεν έφταναν καθώς ήταν οι μοναδικοί σκόρερ των Γιούγκων στο κρίσιο αυτό διάστημα. Η καλύτερη διαχείριση των κρίσιμων λεπτομέρειων έφερε δίκαια την πρώτη πολυπόθητη νίκη για την παρέα του Γεωργαντή με σκορ 52-59 ! 

Τα στατιστικά αποδίδουν εύγλωττα το ντέρμπι που είδαμε στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (31-43%) με τις ομάδες να εκτελούν με το ίδιο ποσοστό τόσο από μακριά (25%) όσο κι παό τη γραμμή της φιλανθρωπίας (60%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (41-46), μοίρασαν περισσότερες τελικές πάσες (10-18), είχαν λιγότερα κλεψίματα (7-4) καθώς και παραπάνω λάθη (9-12).

MVP του αγώνα ήταν με double double o Χάρης Χαλκιαδάκης που πέτυχε 12 πόντους, είχε 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ένα λάθος. Πολυτιμότερος για τους ηττημένους ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος (17π,7ρ,2ασ,3κλ και 2 λάθη).

Παίκτης «κλειδί» ο Μιχάλης Αλφαράς με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη.

Το ματς κρίθηκε στην συγκέντρωση των νικητών αλλά και τον πιο γεμάτο πάγκο τους.