Στο κλειστό «Γ. Μελισσηνός», η YUGOPIASTIKA υποδέχθηκε για την Atlas League 1 (Ανατολή) τον ΟΙΩΝΟ CELTICS, σε ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί πριν την αναμέτρηση αφού ο Οιωνός μετρούσε εννέα νίκες σε ισάριθμους αγώνες και κατάφερε να διευρύνει το σερί του σε 10-0, αφού επικράτησε με σκορ 68-47.

Με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με 21-10, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ξεκάθαρο πως θα διακαιώσουν το τίτλο του φαβορί και με τον Κουναλάκη σε ρόλο σκόρερ, οργανωτή και πασέρ, οι διαφορά αυξανόταν συνεχώς με γοργούς ρυθμούς. Το αποτέλεσμα του Α’ μέρους ήταν 41-19.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Yugopiastika ανέβασε όσο μπορούσε την πίεση της στην μπάλα και τα ποσοστά της στα σουτ μακρινής απόστασης. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ο Γεωργακόπουλος με 12, ενώ ακολούθησε ο Τσακέτας με 8. Μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κερδίσουν την τρίτη περίοδο (15-11), ενώ παρέμειναν ανταγωνιστική και στο τελευταίο δεκάλεπτο (13-16). 

Με παρακαταθήκη την καλή αμυντική λειτουργία κατά κύριο λόγο κόντρα στη καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, αλλά και τον πλουραλισμό στους πόντους, σε μία αναμέτρηση με χαμηλό σκορ, η «Yugo» ευελπιστεί σε ακόμα καλύτερη πορεία στον δεύτερο γύρο.

Από τη μεριά τους οι «Celtics» παρέμειναν για ένα ακόμα παιχνίδι αήττητη, νικώντας σχετικά εύκολα μία καλή ομάδα της κατηγορίας και αποτέλουν φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Το καλοκουρδισμενο σύνολο, με τους Κουναλάκη, Σαμπάνη, Μπατζάκα, Σπύρου, Ξενόπουλο, αδερφούς Ζαφειρόπουλους και τα υπόλοιπα παιδιά, έχει το πόδι… πατημένο στο γκάζι και φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί.

MVP: Ο Μανώλης Κουναλάκης ήταν για άλλη μία φορά εξαιρετικός, σημειώνοντας 23 πόντους (2/2β 3/8δ 5/16τρ), με τέσσερις ασίστ και εφτά ριμπάουντ, μαζεύοντας 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, αγωνιζόμενος σε ολόκληρη την αναμέτρηση

Παίκτης κλειδί: Άξια στηρίγματα του γκαρντ του Οιωνού, οι Πέτρος Σαμπάνης που πραγματοποίησε double-double με 13 πόντους και δέκα ριμπάουντ και Αλέξανδρος Μπατζάκας με 16 πόντους και τέσσερις ασίστ.

Που κρίθηκε το ματς: Από την πρώτη περίοδο οι Celtics πήραν διψήφια διαφορά και την κράτησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν ένιωσαν ούτε μία στιγμή απειλή από τους αντιπάλους τους και έφτασαν αλώβητοι στην τελική επικράτηση.